Høring og vedtagelse

Vedtagelse

Tematillægget til Kommuneplan 2021-2033 offentliggøres i henhold til Lov om Planlægning (LBK nr. 572 af 29/05/2024).

  • Kommuneplantillægget er godkendt i Horsens Byråd som forslag den 17.12.2024
  • Forslaget er offentliggjort den 19.12.2024
  • Kommuneplantillægget er endeligt godkendt i Horsens Byråd den XX.XX.2025
  • Kommuneplantillægget er offentlig bekendtgjort den XX.XX.2025

Retsvirkninger

Tillægget til Kommuneplan 2021 offentliggøres i henhold til lov om planlægning (LBK nr. 572 af 29/05/2024).

Planlovens § 12, stk. 2 og 3, giver byrådet mulighed for at udstede forbud mod udstyknings- og byggeønsker samt ønsker om at ændre anvendelse. Kommuneplanen eller tillægget dertil skal dog først være endeligt vedtaget og offentligt bekendtgjort.

Bestemmelsen i § 12, stk. 2 angår kun byzonearealer. Den giver byrådet mulighed for at modsætte sig udstykning og bebyggelse, som ganske vist ikke er i strid med kommuneplanens rammebestemmelser, men hvis gennemførelse på det pågældende tidspunkt vil være i strid med rækkefølgeangivelserne i planen.

Bestemmelsen i § 12, stk. 3 angår både byzonearealer og sommerhusområder. Bestemmelsen gør det muligt for byrådet at forhindre ny bebyggelse eller ændret anvendelse af bebyggelse eller ubebyggede arealer, der er i strid med rammebestemmelserne.

Vil du indsende en bemærkning?

Hvis du har kommentarer til forslaget til kommuneplantillæg eller miljørapporten, skal Plan & By senest have modtaget disse den 27.02.2025.

Du kan sende dine bemærkninger på https://horsens.dk/politik/hoeringerogafgoerelser/hoeringer.

Hvis det ikke er muligt at sende dine bemærkninger via linket, kan kommentarer også sendes til: Horsens Kommune, Teknik og Miljø, Plan & By, Chr M Østergaards Vej 4, 8700 Horsens.

Dette høringssvar skal være Teknik og Miljø i hænde senest kl. 23.59 på dagen hvor høringsfristen udløber.

Byrådet vil herefter igen tage stilling til planforslaget og de indsendte bemærkninger og indsigelser.

Eventuelle bemærkninger til miljørapporten vil indgå i den sammenfattende redegørelse, der skal følge planforslaget/planforslagene ved den endelige vedtagelse. Svar på indkomne bemærkninger vil blive fremsendt efter Byrådets endelige stillingtagen til lokalplanen.

Såfremt du er omfattet af navne- og adressebeskyttelse, og du indsender bemærkninger, er det vigtigt, at du gør kommunen opmærksom på dette.

Klagevejledning ved offentliggørelse af et planforslag med miljøvurdering

I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (VVM) er myndigheden forpligtet til at gennemføre en miljøvurdering, hvis det ikke kan afvises at planforslaget kan få en væsentlig indvirkning på miljøet.

Horsens Kommune har vurderet, at forslag til 2021-19 Tematillæg for VE og Skovrejsning til Kommuneplan 2021-2033 har en karakter, der vil kunne få væsentlig indvirkning på miljøet og er omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til miljøvurderingslovens afsnit II, § 8 stk. . 1, nr. 3. Der skal derfor udarbejdes en miljørapport.

Horsens Kommune har foretaget en afgrænsning af rapportens omfang og detaljeringsgrad iht. § 11. Den konkrete afgrænsning er dels sket i en intern proces i kommunen, dels gennem høring af berørte myndigheder og orientering af offentligheden i henhold til § 32.

Miljørapporten er udarbejdet som et selvstændigt dokument, der er fremlagt i offentlig høring sammen med planforslaget.

Klagevejledning vedrørende planforslaget

Af rådets vedtagelse af planforslaget til offentliggørelse kan ikke påklages til Planklagenævnet. Først ved Byrådets endelige vedtagelse og efterfølgende offentliggørelse af planen kan retlige spørgsmål påklages til Planklagenævnet jf. Planlovens § 58, stk. 1 nr. 3.