I henhold til lovbekendtgørelse nr. 223 af 1. marts 2024 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
1.1 Lokalplanens formål er,
2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på Kortbilag 1 og omfatter matrikel nr. 3s, Oens By, Ølsted, samt alle matrikler inden for området der udstykkes derfra.
2.2 Hovedparten af lokalplanområdet er i byzone. Den vestligste del af lokalplanområdet er beliggende i landzone og overføres til byzone med vedtagelsen af nærværende lokalplan.
3.1 Delområde 1
Må kun anvendes til erhvervsformål, såsom industri-, lager- og værkstedsvirksomhed, service- og handelsvirksomhed. Indenfor delområdet må etableres virksomheder, som har specielle arealbehov og/eller krav om beliggenhed ved det overordnede vejnet. Indenfor delområdet må der ikke udøves virksomhed, hvortil der af hensyn til forebyggelse af forurening må stilles særlige krav. Anvendelsen skal være inden for miljøklasse 3-6.
Der må ikke etableres nogen form for bolig i området.
3.2 Delområde 2
Må kun anvendes til grønt område med græsser, hjemmehørende urter og beplantningsbælte med en karakter af levende hegn, der mod vest skal afskærme området.
3.3 Uanset ovenstående bestemmelser skal der ved lokalisering af nye virksomheder eller ændring af eksisterende virksomheder tages hensyn til de vejledende miljøklasser.
Ingen bestemmelser
5.1 Området trafikbetjenes fra Saturnvej og Titanvej.
5.2 I alle blinde vejender skal der etableres vendemulighed for lastbiler (herunder renovationsvogne m.v.) jf. vejreglerne.
6.1 Parkeringsarealer anlægges med min 2 m brede plantebede mellem rækkerne og mod vejarealer. Alternativt kan der udlægges tilsvarende arealer plantebede jævnt fordelt på parkeringspladsen. Dog skal parkeringsarealet altid afgrænses mod vej af et sammenhængende plantebed. Der henvises til §10 Ubebyggede arealer og Kortbilag 4 Beplantningsprincipper.
Belysning
7.1 Belysning af virksomhedernes interne færdsels- og arbejdsarealer skal være nedadrettet og må ikke lyse ud over ejendommens skel. Belyningsmasters højde må maksimalt være 15 m og må ikke overstige bygningshøjden på ejendommen.
7.2 Til belysning af parkerings- og stiarealer inden for den enkelte ejendom skal der vælges parkbelysning.
7.3 Eventuel projektørbelysning på ejendommene skal være rettet mod bygningers facader. Facader må ikke belyses i en højde over 10 m. Projektørbelysning må ikke være generende for beboere eller trafikanter i eller uden for området.
Ledningsanlæg
7.4 Området forsynes med vand fra Horsens Vand A/S
7.5 Området tilsluttes SAMN forsynings kloaknet efter anvisning fra SAMN.
7.6 Hvis regnvand nedsives skal der ansøges om tilladelse ved Horsens Kommune.
7.7 Regnvandsbassiner anlægges med permanent vandspejl og skråningsanlæg på maksimalt 1:5. Regnvandsbassinerne må ikke indhegnes, men skal fremstå som naturlige vandhuller.
8.1 Langs alle stamveje og stikveje fastlægges en 5 m byggeline (målt fra vejskel).
8.2 Delområde 2 skal friholdes for byggeri og anlæg, bortset fra bevoksning.
8.3 Bebyggelsesprocenten for den enkelte ejendom må ikke overstige 60%.
8.4 Maksimal bygningshøjde i byggefelt a er 7 meter. Højdegrænserne gælder ikke for nødvendige antenner, skorstene mv.
8.5 Maksimal bygningshøjde i byggefelt b er 21 meter. Højdegrænserne gælder ikke for nødvendige antenner, skorstene mv.
9.1 Ny bebyggelse skal fremstå moderne og kvalitetsbetonet for så vidt angår udseende, materialevalg og farveholdning. Der skal vælges materialer, så der opnås helstøbte løsninger med hensyn til form, funktion, proportioner, detaljer og farver.
9.2 Bebyggelse skal have et præsentabelt ydre og skal sammen med beplantning og ubebyggede arealer disponeres, så der opnås en harmonisk helhedsvirkning - såvel på den enkelte grund som i samspillet med bebyggelse m.v. på nabogrunden.
9.3 Hovedfacade placeres mod Saturnvej eller Titanvej. Den arkitektoniske bearbejdning af facaderne mod de to veje skal svare til hinanden.
9.4 Administrationsafsnit og indgang skal orienteres mod adgangsvejen og gives en særskilt arkitektonisk bearbejdning i forhold til produktions- og lagerbygninger.
9.5 Udvendige bygningssider skal fremtræde i dæmpede farver. Der må således ikke anvendes signalfarver eller meget klare farver.
9.6 Facaderne kan fremtræde med struktur, eksempelvis synlige eller markerede samlinger mellem elementer af facadebeklædning. Bygningens basis og lavere kontorbygninger kan alternativt gives en hvid eller sort farve.
9.7 Ventilationskanaler og andre installationer skal udføres integreret i bygningerne og må ikke være synlige fra omgivelserne.
Terrænregulering
10.1 Der kan terrænreguleres +/- 0,5 m fra eksisterende terræn. Terrænreguleringer der overskrider 0,5 m må kun foretages med Teknik og Miljøs godkendelse. Tilladelse skal meddeles som en
dispensation fra lokalplanen.
Beplantning
10.2 Al træ- og buskbeplantning skal sikres gode vækstbetingelser.
10.3 I delområde 1 skal der mod mod stamveje og stikveje skal være et grønt forareal med en bredde på min. 5 m fra vejskel. Forarealerne skal bestå af en lav grøn beplantning af græs eller bunddække, hvori der er buske og enkeltstående løvfældende træer. Der henvises til principskitserne i lokalplanens kortbilag 4.
10.4 Delområde 2 skal være en beplantningszone bestående af naturlige græsser og urter mv. og et beplantningsbælte/levende hegn, der skal afskærme området mod det åbne land. Beplantningsbæltet skal have en bredde på mindst 10 meter og placeres langs delområdets østlige kant. Beplantningsbælter skal bestå af en blanding af buske og løvfældende træer som eg, ahorn, fuglekirsebær, el, navr og tjørn.
10.5 Der skal være beplantning langs skel. Skelbeplantningen skal bestå af et 5 m bredt bælte af græs og/eller urter langs side- og bagskel. Langs grundens sideskel skal være beplantning indtil vejskel. Der plantes 1 række popler 2,5 m fra skel. Poplerne plantes i str. 10-12 OH med en afstand på 5 m mellem træerne i rækken. Poplerne skal være forskudt, på hver side af skellet. Der henvises til principskitserne i lokalplanens kortbilag 4.
Øvrigt
10.6 Ubefæstede arealer beplantes eller tilsås, så der opnås en grøn helhedsvirkning.
10.7 Tilladelse til oplag vil være betinget af en beplantning eller hegning der skjuler oplaget.
Hegn
10.8 Eventuelle trådhegn og lignende hegn skal udformes og placeres diskret. Mod nabogrunde må hegn kun placeres i skel. Mod veje må hegn kun placeres bag det grønne forareal.
10.9 Ved ændring af anvendelse eller tilbygning, har ejeren af en ejendom indenfor lokalplanområdet pligt til at udføre de anlæg, der er indeholdt i lokalplanen. Beplantningen på den enkelte parcel, anlægges og vedligeholdes af grundejeren og udføres efter retningslinjerne i lokalplanen.
Skilte
10.10 Fritstående skilte skal tilpasses områdets skala. Der skal tages hensyn til områdets karakter. Det tilstræbes, at skiltet har et enkelt og letopfatteligt udtryk.
10.11 Der kan godkendes ét fritstående skilt pr. virksomhed. Der må ikke skiltes med produktreklamer, men kun med firmanavn og/eller logo.
10.12 Skiltet skal i sin placering og udformning indgå i harmoni med det omgivende terræn og de omliggende bygninger.
10.13 Skiltet må ikke være til gene for eksisterende lovlige skilte i området.
10.14 Fritstående skilte må have en max. bredde på 1,0 meter.
10.15 Fritstående skilte have en max. højde på 3,5 meter over terræn. Hvor flere virksomheder samordner skiltningen kan den evt. tillades højere. Der kan, hvor bygninger eller terræn kræver det, blive tale om et individuelt skøn og godtagelse.
10.16 Indirekte belysning vil som udgangspunkt kunne godkendes
10.17 Facadeskiltet anbringes på virksomhedens hovedfacade, og skal være en naturlig markering af et indgangsparti. Facadeskilt mod indfaldsvejen kan godkendes, selvom indgangsdøren er placeret andetsteds.
10.18 Lysarmaturkasser, lyskakler og lignende kan som udgangspunkt ikke opsættes.
10.19 Der kan opsættes faste reklameskilte med en samlet størrelse på max.12,25 m2. Skiltet skal indpasses i forhold til facadens hovedopdeling feks. ved at erstatte et eksisterende vindue. Udformes skiltet i et ikke- stift materiale, skal det fastgøres i en fast ramme.
10.20 Lysskilte (herunder LED-skærme og andre digitale skilte) må ikke være dominerende og skal udføres i høj kvalitet og skal godkendes i hvert enkelt tilfælde.
Befæstelsesgrader, jf. Kortbilag 7 Spildevandsoplande
10.21 Ved befæstelse mere end den befæstelsesgrad der er angivet i nedenstående, skal regnvandet herfra forsinkes, før det tilsluttes til kloak.
Lokalplanområdet er beliggende i Opland A418 og har en befæstelsesgrad på 0,56.
Grundvandsbeskyttelse
10.22 For de virksomheder og anlæg, som vurderes at være omfattet af Naturstyrelsens ’Opmærksomhedsliste' og som er berørt af indvindingsoplandene til Torsted Vandværk, gælder følgende:
Gode vækstbetingelser indebærer eksempelvis at træer plantes i en ikke-komprimeret jordbund med rimelig muldkvalitet og et jordvolumen som trærødder kan udvikle sig i gennem en lang årrække.
På flader kan varierede vækstbetingelser (jordtype, hældning mv) og plejeniveau give variation i græsser og urter, som kan blive til gavn for biodiversiteten.
Beplantningsbæltet i delområde 2 kan være en udvidelse og forlængelse af de eksisterende rækker af træer og buske langs de befæstede arealer vest for bygningen.
Omkostningerne ved etablering af skelbeplantning afholdes af grundejeren. Dog er den enkelte grundejer kun forpligtet til at etablere skelbeplantning på egen matrikel.
Bestemmelser om befæstelsesgrader er vigtige for at sikre mod klimaforandringernes stigende mængder nedbør.
Reduceres indvindingsoplande til vandværkerne, efter en senere revurdering af deres udstrækning, bortfalder bestemmelserne for de områder der udgår af indvindingsoplandene.
11.1 Forinden ibrugtagning af byggeri skal de tilhørende parkeringspladser være etableret.
11.2 Forinden ibrugtagning af byggeri skal den tilhørende beplantning iht. til lokalplanens redegørelse og § 10 være etableret.
11.3 Forinden ibrugtagning skal grundvandsbeskyttende foranstaltninger være etableret, jf. afsnittet "Grundvandsbeskyttelse" i §10
Ingen bestemmelser.
Ingen bestemmelser
14.1 Med vedtagelse af lokalplan 415 Erhverv, Saturnvej 65, Horsens Syd, ophæves Lokalplan 2015-6 inden for lokalplanafgrænsningen.
15.1 Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er
omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
15.2 Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.
15.3 Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.
15.4 Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen, jf. Planlovens § 18.
Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen, jf. ovenfor.
15.5 Såfremt forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i Byggeloven.