Kommuneplanen

Kommuneplanen er en samlet plan for den fysiske udvikling i Horsens Kommune - både i byerne og i det åbne land. Kommuneplanen gælder som udgangspunkt i 12 år, men skal revideres hvert fjerde år.

Kommuneplanen indeholder rammer for udarbejdelsen af lokalplaner. En lokalplan skal være i overensstemmelse med kommuneplanen. Hvis der er uoverensstemmelse, kan lokalplanen kun gennemføres efter byrådets vedtagelse af et tillæg til kommuneplanen.

Planområdet er omfattet af 6 kommuneplanrammer.

Den nordligste del af planområdet er omfattet af kommuneplanramme 10OF11 som fastlægger områdets anvendelse til offentlige formål. Indenfor rammen kan der etableres kulturhus, musikalsk værested samt foreningsaktiviteter.

Den vestlige og østlige del af planområdet er omfattet af kommuneplanramme 10BO16, 10BO17 og 10BO18 som udlægger området til boligområde med mulighed for andre byfunktioner. Indenfor rammerne kan der etableres etageboliger, kontor- og servicevirksomheder, liberale erhverv, kulturelle aktiviteter, caféer, restauranter og klinikker. Restauranter og cafeer skal placeres ud mod den nye bygade.

En mindre del af planområdet er omfattet af kommuneplanramme 10OF16 Område til offentlige formål herunder Daginstitutioner, Sports- og idrætsanlæg og Uddannelsesinstitutioner og 10OF17 Område til offentlige formål herunder uddannelsesinstitution.

Kommuneplan 2021-2033 er netop vedtaget. Området rammelægges til henholdsvis etageboligbebyggelse, kontor- og serviceerhverv, Publikumsorienterede serviceerhverv og offentlige formål med en bebyggelsesprocent på op til 150 og 180 beregnet ud fra det samlede rammeområde, dog fratrukket vejarealer.

Etagehøjder er fastlagt til op til stedsvis 5, 6, 9 etager, samt et enkelt højt hus, hvor etageantallet ikke er fastsat.

Der sker med lokalplanen ikke ændringer, som ikke er i overensstemmelse med Horsens Kommuneplans Hovedstruktur og Retningslinjer.