Strategisk betydning i en hastigt voksende kommune
Tilflytningen til Horsens Kommune er støt stigende, og Horsens er én af de danske kommuner, som oplever den største vækst i befolkningen. Med sin placering tæt på motorvejen og hurtig adgang til mange arbejdspladser både i nord og syd er der ingen tegn på, at befolkningsudviklingen ændrer sig foreløbigt.
Med op mod 9.000 beboere vil bydelen Nørrestrand blive en vigtig strategisk faktor i forhold til at have attraktive bo- og boligtilbud, som kan fastholde tilflytningen.
Opfylder et naturligt behov
Kombinationen af beliggenhed og tilgængelighed gør bydelen Nørrestrand helt unik og skaber fundamentet for, at den nye bydel bliver en naturlig integreret del af Horsens by og udvider byens rekreative områder.
Enestående natur – også på nationalt plan
Horsens by har ingen andre tilgængelige naturområder, der kan matche bydelen Nørrestrand med områdets placering tæt på midtbyen og områdets helt unikke natur, der er enestående ikke blot på lokalt, men også på nationalt plan.
Nørrestrand er for hele Horsens
Naturområdet Nørrestrand er helt enestående og en gave – ikke bare til de kommende borgere i bydelen, men til alle borgere i Horsens. Naturen er en ressource, og de afvekslende naturområder i Nørrestrand rummer mange muligheder for oplevelser – lige fra aktive udfoldelser til fred og ro under åben himmel.
Området giver således den enkelte Horsens-borger masser af muligheder for at gå på opdagelse i naturen og for at nyde naturen på netop den måde, den enkelte foretrækker.
Nemt tilgængeligt
Når området åbnes op, kan området skabe et nyt udflugtsmål med enestående naturoplevelser og unikke landskaber, og som på grund af den nære forbindelse til midtbyen også er tilgængelig for borgere uden en bil.
Integreret del af Horsens
Den nye bydel kobles direkte sammen med det eksisterende vej- og stinet, så der sikres sammenhæng mellem den nye bydel og den gamle del af Horsens by mod syd. På den måde hjælper infrastrukturen med til at integrere den nye bydel.